IC-prefab en Impact: Maximale efficiëntie en overzicht binnen jouw productieproces

IC-Elms: De brug tussen IC-prefab en Impact voor een geoptimaliseerde prefab betonproductie.

In de wereld van prefab betonproductie vindt een baanbrekende ontwikkeling plaats. Matrix Software, leidend in het ontwerpen van vloerelementen en vlakke wanden met IC-Prefab, en het toonaangevende Strusoft op het gebied van productieautomatisering met IMPACT Production, hebben een geïntegreerde gegevensuitwisseling gerealiseerd tussen beide softwarepakketten. De gegevensuitwisseling tussen IC-prefab en IMPACT betekent dat twee producten die tot op heden afzonderlijk opereerden, nu naadloos samenwerken. De integratie is gerealiseerd via het al bestaande platform IC-Elms, wat staat voor Integrated Concrete Elements Management System. Deze innovatie belooft een revolutie teweeg te brengen binnen de prefab betonindustrie door het stroomlijnen van ontwerp- en productieprocessen en het bieden van verhoogde efficiëntie en verbeterd overzicht in de productieplanning.

IC-prefab, bekend om zijn geavanceerde engineeringmogelijkheden voor vloerelementen en vlakke wanden, werkt nu hand in hand samen met IMPACT, een krachtig productieplanningsysteem dat het overzicht biedt in planning en logistiek. Deze integratie biedt een totaaloplossing voor de prefab betonindustrie, waarbij ontwerp, planning en productie naadloos op elkaar aansluiten voor maximale efficiëntie en controle.

Autocad

IC-prefab, met zijn vooruitstrevende CAD-CAM-functionaliteit voor ontwerp en machineaansturing, biedt met het geïntegreerde IC-Elms een platform voor het genereren van alle productiedata zoals machinebestanden en productietekeningen. Door de nieuwe integratie met IMPACT biedt dit nu ook de mogelijkheid om modelgegevens direct te gebruiken als basis voor opvolgende processen. Dit stelt de gebruikers in staat om engineeringwerkzaamheden om te zetten in een concrete productieplanning.

Impact

De tekening of het model in IC-Prefab is de gegevensdrager en met deze nieuwe integratie worden de elementgegevens uit de tekening direct overgenomen in IMPACT voor de project- en productieplanning, dankzij deze nieuwe feature kunnen gebruikers optimaal gebruik maken van een naadloze workflow. IMPACT biedt intuïtieve functionaliteit voor het in 3D toekennen van de montagevolgorde en productievolgorde. Na toekenning hiervan wordt de gewenste stapelindeling van elementen automatisch bepaald en worden transporten automatisch gepland waarbij rekening wordt gehouden met de bedrijfsstandaarden.

De nieuwe samenwerking biedt diverse voordelen, zoals een beter gestroomlijnd ontwerp- en productieproces.

IC-Elms is gebruikt als platform dat we vanaf nu inzetten om een uitwisseling tussen programma’s mogelijk te maken. Het eerste voorbeeld hiervan is de Bi-directionele uitwisseling van gegevens tussen IC-Prefab en IMPACT. Daarnaast is er ook al een koppeling gerealiseerd met Microsoft Dynamics en Business Central voor projectadministratie, planning, voortgang, inkoop en facturatie. Via dit platform kunnen wij elk ERP systeem of andere software aansluiten. Verder is IC-Elms uiteraard ook te gebruiken om een IFC-bestand te genereren van het model om te kunnen gebruiken voor BIM.

BIM Solibri.